augustus, 2022

di09augAll DayAndré Knevel orgelconcert

Omschrijving

Twee bijzondere Orgelconcerten in de Grote Kerk te Apeldoorn

Op de dinsdagavonden 9 en 16 augustus a.s. vinden in de Grote Kerk te Apeldoorn, twee bijzonder orgelconcerten plaats. Waarom bijzonder? Omdat in de afgelopen twee jaar nagenoeg geen concerten als deze hebben plaats gevonden.

9 augustus: Andre Knevel uit Canada

De Canadese organist André Knevel toert deze zomer weer door Nederland. Hij heeft dat jaren gedaan, tot dat Covid 19 in 2020 en in 2021 dit ritme verstoorde. Hij viert dit jaar zijn (uitgestelde) 50-jarig jubileum als organist.  Apeldoorn mag op zijn toer niet ontbreken. Vandaar dat wij graag zijn concert in de Grote kerk faciliteren.

Op het programma staan werken van Bach en Handel, Rheinberger en eigen bewerkingen van de organist.

16 augustus Everhard Zwart

Everhard Zwart geeft op die avond een orgelconcert op het prachtige Batz Witte orgel van de Grote kerk in Apeldoorn. Deze organist heeft eigenlijk geen verdere introductie nodig. Hij is een zeer ervaren organist, die in 2020 nog zijn 40-jarig jubileum als organist heeft gevierd.

Het programma is heel divers en elke orgelliefhebber zal stukken horen waar hij of zij dol op is. Of het nou Handel is of Bach, of bewerkingen van Jan Zwart of Willem Hendrik Zwart, er is voor elk wat wils.

Het orgel van de Grote Kerk leent zich heel goed voor deze diverse werken. De Grote kerk in Apeldoorn is zo veel ruimte, dat we zeker de mensen die we verwachten, een plaats kunnen geven.

 “Iedereen is welkom”.  De toegangsprijs is € 10,00

Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur.

Aanvang

All Day (Dinsdag)

Ga naar de bovenkant