december, 2022

don22decAll DayConcert koninklijke marechaussee

Orkest Koninklijke Marechaussee speelt thuiswedstrijd

Kerstconcert in Grote Kerk Loolaan

Apeldoorn is de thuisbasis van de Koninklijk Marechaussee. Het Orkest van de Koninklijke Marechaussee wil zich mede daarom graag laten horen en geeft een kerstconcert voor de Apeldoornse bevolking op donderdag 22 december 2022 om 19.30 uur in de Grote Kerk aan de Loolaan. De gemeente Apeldoorn is blij met dit initiatief en maakt het concert mede mogelijk.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee werd in 1950 opgericht als militaire drumband met signaalinstrumenten en slagwerk. De instrumenten werden destijds aangeboden door inwoners en de burgemeester van Apeldoorn. Het orkest staat onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Het orkest veranderde een aantal keer van bezetting en van naam, voor het laatst in 2005. Sinds die tijd is het een professioneel fanfareorkest bestaande uit ca. 50 musici. Het orkest draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee, bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest. Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

Dirigent Peter Kleine Schaars is een breed opgeleid, veelzijdig musicus, die al verschillende militaire orkesten onder zijn hoede had. Vanaf mei 2017 tot heden is hij dirigent en artistiek leider van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Samen met de musici van het orkest zijn er al diverse muzikale hoogtepunten bereikt zoals een succesvolle tournee naar Polen en het uitbrengen van de veteranen cd “Erkenning, waardering en zorg”.

Deze avond zal een gevarieerd repertoire ten gehore worden gebracht. Veel nummers zullen herkenbaar zijn en bij enkele zullen de aanwezigen worden uitgenodigd tot meezingen. Zo kort voor de Kerstdagen zal de Grote Kerk de gebruikelijke kerstsfeer uitstralen.

Kaarten voor dit concert op donderdag 22 december kunnen voor € 3,50 per persoon worden aangeschaft vanaf vrijdag 2 december a.s. bij Primera Westra, Mercatorplein, Ordenplein en Ugchelseweg, Ugchelen en bij het archief van de VOA in het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44, op maandag 5, 12 en 17 december a.s. van 13.30 tot 16.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur.

All Day (Donderdag)