maart, 2023

AL EEUWENOUD MAAR NOG STEEDS ACTUEEL
MATTHÄUS PASSION – J.S. BACH

Vrijdag 10 maart 2023 om 19.00 uur

De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands is als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.

Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het chronologische lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De verteller: de evangelist, neemt u mee door het verhaal. Hij wordt afgewisseld door het koor, enerzijds intiem en dan weer overweldigend. Iedere solist heeft een eigen emotionele dimensie zoals liefde, smart, troost, beschouwend.

De musici van The Bach Orchestra bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en The Bach Choir wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank. De (inter)nationale solisten hebben een enorme toewijding wat hoorbaar en zichtbaar zal zijn tijdens de meesterlijke aria’s. Zij zijn als geen ander in staat de symboliek, emotie en troost over te brengen aan u als luisteraar.

Musici

• The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands
    • André Pérez Muíño, Evangelist
    • Thilo Dahlmann, Christus
    • Olga Zinovieva, sopraan
    • Meneka Senn, sopraan
    • Martinus Leusink, tenor
    • Jasper Schweppe, bas

Vrijdag 10 maart 2023
Grote Kerk – Apeldoorn
Tickets kun je kopen op de volgende website: https://matthauspassion.com/Grote-Kerk-Apeldoorn

Gratis geschenkpakket bij uw bestelling t.w.v. € 75,00
Genoemde ticketprijs is exclusief € 6,95 servicekosten per bestelling.
● Uw actiecode is toegepast
● Deze concerten hebben een pauze.
● Duur ± 2:45

All Day (Vrijdag)